Pasztet z proteiną sojową i słonecznikiem (bez mięsa, glutenu, mleka, jajek)


Kasza jaglana jest idealna nawet do pasztetu. Tym razem pasztet w wersji ze słonecznikiem i proteiną sojową. Zawiera dużo białka, węglowodanów oraz zdrowych tłuszczów, a także magnez, cynk, kwas foliowy, witaminę A, D, E oraz witaminy z grupy B. Doskonały dla uczulonych na mięso oraz wegan i wegetarian. Spróbujcie sami!

Składniki:

Przygotowanie pasztetu z proteiną sojową i słonecznikiem:

Warzywa poddusić do miękkości. Proteinę sojową ugotować w bulionie. Słonecznik namoczyć (najlepiej na noc, ale może być kilka godzin). Ugotowaną kaszę zmielić ze namoczonym przez noc słonecznikiem, duszonymi warzywami i ugotowaną w bulionie proteiną sojową. Dodać przyprawy, wymieszać. Wyłożyć do wysmarowanej formy do pieczenia i piec ok. 30 minut w 180 – 200 stopniach.
Uwaga! Z formy wyciągać i kroić dopiero po wystudzeniu.
Im drobniej zmielimy składniki tym pasztet będzie gładszy. Można zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku.

Smacznego!

4s

Pasztet z proteiną sojową i słonecznikiem

SLONECZNIK-LUSKANY-250G-BIOWłaściwości słonecznika na pewno docenią osoby dbające o zdrowie, urodę i witalność. Produkt ten polecany jest na drugie śniadanie, podwieczorek lub jako przekąska. Idealnie komponuje się w sałatkach z tuńczykiem i kurczakiem oraz z różnego typu daniami.

przejdz_do_produktu

3s

Pasztet z proteiną sojową i słonecznikiem