Sałatka letnia zielona (bez mleka, jajek, kukurydzy)


Różne rodzaje sałaty, świeże zioła i ciekawe dodatki – to niezawodny przepis na udaną sałatkę. A jeśli na dodatek większość tych składników pochodzi z przydomowego ogródka, jedzenie daje jeszcze więcej satysfakcji. Ci, którzy nie mają możliwości uprawiania własnego ogródka, powinni wybierać produkty (zwłaszcza sałatę) z upraw ekologicznych lub innych sprawdzonych źródeł. Sałatka letnia zielona to nasza propozycja na lekki, letni obiad. Dbajmy o swoje zdrowie, jedzmy sałatki!

Składniki:

Przygotowanie sałatki letniej zielonej:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Sałatę i rukolę podrzeć na mniejsze kawałki, a warzywa i tofu pokroić w kostkę. Dodać żurawinę. Do osobnego naczynia wlać olej, wsypać sól i przyprawy oraz dodać soku z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać.

Smacznego!

Polecamy także inne przepisy na sałatki:

Polecamy także przepisy na bezjajeczne majonezy i dipy:

sałatka z toffuu

Sałatka letnia zielona