Kategoria : Baza produktów

Jeśli szukasz zamienników np glutenu, mleka, czy cukru to dobrze trafiłeś. Opis najpopularniejszych produktów, którymi możesz zastąpić te wyeliminowane z diety. Zdziwisz się, jak duży masz wybór np. bezglutenowych mąk, czy kasz. Dowiesz się, że biały cukier wcale nie jest konieczny, żeby cieszyć się słodkim smakiem.

Jakie są rodzaje ryżu? Wybór jest ogromny!

Osoby z alergią pokarmową bardzo często jako dodatek do dań wybierają ryż. Jest naturalnie bezglutenowy, uniwersalny i łatwy w przygotowaniu. Chcemy pokazać, że nie trzeba ograniczać się wyłącznie do ...

Zamienniki jajka – czym zastąpić jajko?

Jajka występują w przepisach bardzo często. Wydaje się więc, że trudno je zastąpić, szczególnie w wypiekach. Jest to jednak możliwe. Oprócz profesjonalnych zamienników jajka dostępnych w sklepach ze z ...

Śladowe ilości glutenu – co to w ogóle oznacza?

Gluten – coraz więcej osób rezygnuje z glutenu w swojej diecie. Najczęściej jest to spowodowane nietolerancją tego składnika. Objawy związane z glutenem mogą występować w różnym nasileniu i formie: ja ...

Produkty naturalnie bezglutenowe – kasze i ryże

Istnieje grupa produktów, które w naturalny sposób nie zawierają glutenu. W tej rupie znajdziemy między innymi różnego rodzaju kasze i ryże. Pierwszą myślą, która nachodzi człowieka po usłyszeniu hasł ...

Syrop z agawy

Czym słodzić (jeśli już słodzimy) dania dla dzieci lub herbatę? Na przykład syropem z agawy! Syrop z agawy – zastosowanie Jest to naturalna substancja słodząca pochodzenia roślinnego zastępująca ...