Przedstawiamy Wam dzisiaj piernik doskonały bez glutenu, mleka i jajek. Jest to nasze najnowsze ciasto, które stało się ostatnio ulubionym wypiekiem naszej ekipy. Piernik doskonały jest bardzo szybki ...
Marta
2736 wyświetleń
1
polubień
gru 23, 2020
Udostępnij
Dzisiaj mamy coś super – bezglutenowa babka czekoladowa bez mleka i jajek czeka, abyście jej wypróbowali :).Przepis jest bardzo łatwy. 🙂 Nietypowym składnikiem jest w tutaj ugotowana, biała fas ...
Marta
2804 wyświetleń
0
polubień
kwi 10, 2020
Udostępnij
Jabłko to smaczny i zdrowy owoc. Niestety, nie wszyscy mogą go jeść. Alergia na jabłka jest dość powszechna wśród alergików, gdyż jabłko jest jednym z najbardziej uczulających owoców w naszym kraju. K ...
Kasia
16948 wyświetleń
0
polubień
sty 18, 2017
Udostępnij
Chyba żadne ze znanych ziół roślin nie zrobiło tak zawrotnej kariery jak czystek (Cistus L.). Ta pochodząca z krajów śródziemnomorskich roślina o delikatnych kwiatach, która nie sięga wyżej niż metr, ...
Kasia
6673 wyświetleń
1
polubień
lis 9, 2016
Udostępnij
Kasza jaglana produkowana jest z łuskanego ziarna prosa, które jest pseudo zbożem. Okazuje się, że mimo rosnącego zainteresowania, kasza jaglana nadal nie jest zbyt popularna na polskich stołach, choc ...
Kasia
14260 wyświetleń
0
polubień
paź 19, 2016
Udostępnij
Witamina D – od kilku lat w okresie jesienno – zimowym robi się o niej bardziej głośno. Świadomość na temat jej działania jest coraz bardziej rozpowszechniona, lecz mimo wszystko, jak twie ...
Kasia
6961 wyświetleń
0
polubień
wrz 23, 2016
Udostępnij
Nasiona chia – skarby starożytności Nasiona chia (inaczej szałwii hiszpańskiej) szturmem podbijają polską kuchnię i na stałe wchodzą jako element zdrowego stylu odżywiania. Swoją popularność zys ...
Kasia
6591 wyświetleń
1
polubień
sie 17, 2016
Udostępnij
Bób należy do rodzin strączkowych i jest wśród nich dość wyróżniającym się zastępnikiem białka zwierzęcego. Właściwości bobu nie są jednak dzisiaj doceniane. Roślina ta znana jest od setek lat na Blis ...
Kasia
5919 wyświetleń
0
polubień
lip 8, 2016
Udostępnij
Osoby, które czują się źle po spożyciu mleka i jego przetworów często mają kłopot z rozstrzygnięciem, czy to jest alergia na mleko, czy nietolerancja laktozy. Są to dwa różne schorzenia, ale mogą wyst ...
Kasia
9106 wyświetleń
1
polubień
cze 15, 2016
Udostępnij
Pyłek traw jest najsilniejszym alergenem w naszej strefie klimatycznej. Trawy zaczynają pylić pod koniec kwietnia, ale stężenie ich jest wtedy tak małe, że nie dają objawów. Problemy zdrowotne u uczul ...
Kasia
20176 wyświetleń
0
polubień
maj 27, 2016
Udostępnij