Kategoria : Dania z kaszy i ryżu

image_pdfimage_print

Risotto z bobem (bez glutenu, mleka, jajek)

Jak już pewnie zauważyliście, bardzo lubimy bób. 🙂 Tym razem postanowiliśmy włożyć go do smacznego, zdrowego i pożywnego dania jakim jest nasze risotto z bobem. 🙂 Składniki (porcja na 3-4 osoby): 1 sz ...

Jaglotto ze szparagami (bez glutenu, mleka, soi)

Kasza jaglana powinna być często spożywana i nie tylko przez tych, którzy nie jedzą glutenu. Różne dodatki sprawiają, że smakuje ona za każdym razem inaczej. Dzisiaj proponujemy pyszne jaglotto ze szp ...

Dziki ryż z kurkami i warzywami (wegański)

Dziki ryż nie jest zbyt popularny. Powodem może być dość wysoka cena i niewiele przepisów z jego wykorzystaniem. Warto jednak sięgnąć po ten bardzo ciekawy produkt, gdyż jego smak i wygląd jest wyjątk ...

Wegańskie sushi z brązowego ryżu

Sushi to niemal idealne danie dla alergików (pod warunkiem, że nie mają uczulenia na ryż) – bezglutenowe, lekkie, a dodatki można dobrać tak, że nawet alergik znajdzie coś dla siebie. Tradycyjne ...