Alergicy nie powinni jeść codziennie tego samego chleba, ale stosować rotację produktów, żeby uniknąć uczulenia na pokarmy, które dobrze tolerują (o diecie rotacyjnej możecie przeczytać tutaj). Przyda ...									
								
								
									
Kasia
									
5580 wyświetleń									
									
2
 polubień
									
kwi 4, 2016
									
									
									
		
			
			Udostępnij			
				
				
				
				
			
		
	
																			
																	 
							 
													
																	
								
								
																	
										Podgrzewanie czerstwego chleba na patelni – kiedyś była to praktyka często stosowana w polskich domach, aby nie marnować chleba. Dzisiaj wydaje się być nieco zapomniana. Twardy, wysuszony chleb  ...									
								
								
									
Kasia
									
6073 wyświetleń									
									
1
 polubień
									
lut 5, 2016
									
									
									
		
			
			Udostępnij			
				
				
				
				
			
		
	
																			
																	 
							 
													
																	
								
								
																	
										Dynię można wykorzystać również do pieczywa. Zrobiliśmy dla Was drożdżowe bułeczki dyniowe, które są pyszne i lekko słodkie w smaku. Świetnie smakują z domową konfiturą lub miodem. Polecamy na śniadan ...									
								
								
									
Kasia
									
7645 wyświetleń									
									
3
 polubień
									
lis 20, 2015
									
									
									
		
			
			Udostępnij			
				
				
				
				
			
		
	
																			
																	 
							 
													
																	
								
								
																	
										Dzisiaj kolejny bezglutenowy przepis na chleb – chleb owsiany z teff. Teff jest to pseudozboże, które zawiera dużo wapnia, żelaza, kwasu foliowego, antyoksydantów i błonnika, dlatego warto je do ...									
								
								
									
AP
									
8313 wyświetleń									
									
2
 polubień
									
wrz 4, 2015
									
									
									
		
			
			Udostępnij			
				
				
				
				
			
		
	
																			
																	 
							 
													
																	
								
								
																	
										Dieta alergika bywa czasami bardzo ograniczona. Są osoby, które nie mogą jeść nie tylko glutenu, ale także większości zbóż lub pseudozbóż. Z myślą o tych osobach powstał chleb ryżowy na zakwasie. Jest ...									
								
								
									
Kasia
									
10667 wyświetleń									
									
2
 polubień
									
lip 28, 2015
									
									
									
		
			
			Udostępnij			
				
				
				
				
			
		
	
																			
																	 
							 
													
																	
								
								
																	
										Na pewno wielu z Was czeka na przepis na chleb bez drożdży. Zrobiliśmy więc chleb bezglutenowy na zakwasie, który jest smaczny i łatwy w wykonaniu. Ryż rzadko uczula, co jest ważną wiadomością dla ale ...									
								
								
									
Kasia
									
11777 wyświetleń									
									
3
 polubień
									
cze 12, 2015
									
									
									
		
			
			Udostępnij			
				
				
				
				
			
		
	
																			
																	 
							 
													
																	
								
								
																	
										Samodzielny wypiek chleba, a zwłaszcza bezglutenowego, zyskuje coraz więcej zwolenników. W książkach z przepisami kulinarnymi oraz w internecie jest wiele przepisów na chleb, ale większość z nich ma w ...									
								
								
									
Kasia
									
10319 wyświetleń									
									
2
 polubień
									
cze 10, 2015
									
									
									
		
			
			Udostępnij			
				
				
				
				
			
		
	
																			
																	 
							 
													
																	
								
								
																	
										Dzisiaj proponujemy świetny chleb bezglutenowy z siemieniem lnianym na bazie mąki owsianej. Dodatek amarantusa i nasion lnu podnosi jego wartość odżywczą i walory smakowe. Wzbogacanie pieczywa bezglut ...									
								
								
									
Kasia
									
12245 wyświetleń									
									
2
 polubień
									
kwi 21, 2015
									
									
									
		
			
			Udostępnij			
				
				
				
				
			
		
	
																			
																	 
							 
													
																	
								
								
																	
										Chleb bezglutenowy kukurydziano-ryżowy z amarantusem jest smaczną i zdrową propozycją nie tylko dla alergików. Gotowe chleby bezglutenowe oraz te z mieszanek nie są najlepszą opcją dla alergików, gdyż ...									
								
								
									
AP
									
14284 wyświetleń									
									
2
 polubień
									
mar 10, 2015
									
									
									
		
			
			Udostępnij			
				
				
				
				
			
		
	
																			
																	 
							 
													
																	
								
								
																	
										Osoby na diecie bezglutenowej często mają problem z doborem pieczywa, które będzie im smakować. Nie jeden raz próby wypieku pieczywa z różnych mąk bezglutenowych kończą się klęską – chleb się kr ...									
								
								
									
Kasia
									
50439 wyświetleń									
									
7
 polubień
									
sty 29, 2015
									
									
									
		
			
			Udostępnij