Naleśniki bezglutenowe wegańskie (bez pszenicy, mleka, jajek)

Nasze naleśniki bezglutenowe wegańskie to przypadkowe odkrycie – wynik eksperymentu, który miał być po prostu lekkim, letnim obiadem. Smak jednak okazał być się tak wspaniały, że jednogłośnie postanowiliśmy „wrzucić” ten przepis, dzieląc się naszą radością z udanego obiadu. Nasze naleśniki świetnie smakują z serkiem migdałowym!

Składniki:

Przygotowanie naleśników bezglutenowych wegańskich:

Wszystkie składniki zmiksować, odstawić na ok. pół godziny, a następnie smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu.

Smacznego!

Uwaga! Osoby chore na celiakię powinny używać produktów z certyfikatem bezglutenowym!

Polecamy także inne przepisy na naleśniki i gofry:

Naleśniki 2

Naleśniki bezglutenowe wegańskie

 

image_print
comments powered by HyperComments
Jeżeli masz pytania skontaktuj się z naszym ekspertem Dietetyk Vita
aneabd
2015-09-19 18:42:00
jak to możliwe, ze z mąki owsianej wyszły bezglutenowe naleśniki, nawet link prowadzi do mąki zawierającej gluten
Anna Mejna
2015-10-30 23:22:00
Chodzi o bezglutenową wersję mąki owsianej
Jolanta Puchalska
2015-11-23 09:38:00
Podoba mi się przepis mój syn na diecie bez glutenu w dodatku uczulony na kukurydzę ryż ziemniaki . . . Mam takie pytanie :czy te naleśniki są twarde czy raczej takie jak tradycyjne ? Pozdrawiam :)
Alergia Pokarmowa
2015-11-30 13:24:00
Naleśniki te nie są twarde, ale nieco bardziej zwarte niż tradycyjne. Można zamiast mąki z cieciorki dodać mąki owsianej (1/3 szklanki) wtedy będą delikatniejsze.
Placki ziemniaczano-marchewkowe (bez glutenu, pszenicy, mleka, jajek)
2018-04-18 12:22:33
[…] Naleśniki bezglutenowe wegańskie […]