Dzisiaj mamy dla Was propozycję na deser – pyszne muffinki z borówkami. Przepis jest łatwy, a przygotowanie bardzo szybkie. Sezon na borówki niestety się kończy, ale możecie dodać inne owoce, np ...
Kasia
8814 wyświetleń
2
polubień
wrz 11, 2015
Udostępnij
Borówki i maliny to owoce sezonowe, których nie może zabraknąć latem na naszych stołach. Są one bogate w witaminy i minerały, a także liczne antyoksydanty. Borówki amerykańskie są bogatym źródłem wita ...
Kasia
5570 wyświetleń
2
polubień
sie 28, 2015
Udostępnij
Nadszedł sezon śliwkowy – naszych smacznych polskich owoców, będących bogactwem witamin, minerałów oraz innych cennych składników. Warto więc jadać te owoce na surowo, a także wykorzystywać do d ...
Kasia
9687 wyświetleń
3
polubień
sie 4, 2015
Udostępnij
Ciasto drożdżowe to jeden z ulubionych polskich deserów. Wyjątkowo dobrze smakuje ono z sezonowymi owocami. Dla osób na „specjalnej” diecie mamy dzisiaj pyszny placek drożdżowy bezglutenowy z agrestem ...
AP
6960 wyświetleń
2
polubień
lip 23, 2015
Udostępnij
Nasze polskie owoce sezonowe są niezwykle cenne, dlatego warto je jeść właśnie teraz, gdy są świeże i tanie. Można je wykorzystać do zrobienia na przykład bezmlecznych i bezjajecznych lodów. Nasze lod ...
Kasia
5090 wyświetleń
2
polubień
lip 12, 2015
Udostępnij
Tradycyjna polenta to danie serwowane „na słono”, ale nasza wersja oczywiście musi być zmieniona, bo jakże by inaczej.

Tym razem podajemy przepis na polentę „na słodko” ̵ ...
Kasia
4326 wyświetleń
3
polubień
cze 30, 2015
Udostępnij
Kasza jaglana jest bardzo odżywcza, ale stanowi także bardzo „wdzięczny” produkt, ponieważ dobrze smakuje zarówno na słodko (np. jako składnik lodów), jak i na słono (np. jako składnik maj ...
Kasia
5395 wyświetleń
2
polubień
cze 22, 2015
Udostępnij
Szyszki ryżowe – znacie takie ciastka? Może teraz nie są już aż tak popularne jak kiedyś, ale może warto byłoby powrócić do tradycji ich wyrabiania. Są to ciastka, które przygotowuje się łatwo i szybk ...
Kasia
9359 wyświetleń
2
polubień
cze 1, 2015
Udostępnij
Na pewno wielu z Was jadło „kaszkowca”. Tradycyjnie robi się go z herbatników i masy czekoladowej z kaszy manny. Bardzo łatwo można go „przerobić” na ciasto bezglutenowe, a nawet bezmleczne. Takim wła ...
Kasia
7440 wyświetleń
3
polubień
maj 25, 2015
Udostępnij
Babeczki – kto ich nie lubi? Osoby uczulone na kilka silnych alergenów na raz (np. na gluten, mleko i jajka), często rezygnują z wypiekania słodkości, gdyż trudno jest o takie przepisy, które ni ...
Kasia
7485 wyświetleń
4
polubień
maj 8, 2015
Udostępnij