Dzisiaj mamy dla Was propozycję na deser – pyszne muffinki z borówkami. Przepis jest łatwy, a przygotowanie bardzo szybkie. Sezon na borówki niestety się kończy, ale możecie dodać inne owoce, np ...
Kasia
8581 wyświetleń
2
polubień
wrz 11, 2015
Udostępnij
Borówki i maliny to owoce sezonowe, których nie może zabraknąć latem na naszych stołach. Są one bogate w witaminy i minerały, a także liczne antyoksydanty. Borówki amerykańskie są bogatym źródłem wita ...
Kasia
5340 wyświetleń
2
polubień
sie 28, 2015
Udostępnij
Nadszedł sezon śliwkowy – naszych smacznych polskich owoców, będących bogactwem witamin, minerałów oraz innych cennych składników. Warto więc jadać te owoce na surowo, a także wykorzystywać do d ...
Kasia
9498 wyświetleń
3
polubień
sie 4, 2015
Udostępnij
Ciasto drożdżowe to jeden z ulubionych polskich deserów. Wyjątkowo dobrze smakuje ono z sezonowymi owocami. Dla osób na „specjalnej” diecie mamy dzisiaj pyszny placek drożdżowy bezglutenowy z agrestem ...
AP
6760 wyświetleń
2
polubień
lip 23, 2015
Udostępnij
Nasze polskie owoce sezonowe są niezwykle cenne, dlatego warto je jeść właśnie teraz, gdy są świeże i tanie. Można je wykorzystać do zrobienia na przykład bezmlecznych i bezjajecznych lodów. Nasze lod ...
Kasia
4971 wyświetleń
2
polubień
lip 12, 2015
Udostępnij
Tradycyjna polenta to danie serwowane „na słono”, ale nasza wersja oczywiście musi być zmieniona, bo jakże by inaczej. 🙂 Tym razem podajemy przepis na polentę „na słodko” ̵ ...
Kasia
4188 wyświetleń
3
polubień
cze 30, 2015
Udostępnij
Kasza jaglana jest bardzo odżywcza, ale stanowi także bardzo „wdzięczny” produkt, ponieważ dobrze smakuje zarówno na słodko (np. jako składnik lodów), jak i na słono (np. jako składnik maj ...
Kasia
5254 wyświetleń
2
polubień
cze 22, 2015
Udostępnij
Szyszki ryżowe – znacie takie ciastka? Może teraz nie są już aż tak popularne jak kiedyś, ale może warto byłoby powrócić do tradycji ich wyrabiania. Są to ciastka, które przygotowuje się łatwo i szybk ...
Kasia
9141 wyświetleń
2
polubień
cze 1, 2015
Udostępnij
Na pewno wielu z Was jadło „kaszkowca”. Tradycyjnie robi się go z herbatników i masy czekoladowej z kaszy manny. Bardzo łatwo można go „przerobić” na ciasto bezglutenowe, a nawet bezmleczne. Takim wła ...
Kasia
7223 wyświetleń
3
polubień
maj 25, 2015
Udostępnij
Babeczki – kto ich nie lubi? Osoby uczulone na kilka silnych alergenów na raz (np. na gluten, mleko i jajka), często rezygnują z wypiekania słodkości, gdyż trudno jest o takie przepisy, które ni ...
Kasia
7340 wyświetleń
4
polubień
maj 8, 2015
Udostępnij