Sushi to niemal idealne danie dla alergików (pod warunkiem, że nie mają uczulenia na ryż) – bezglutenowe, lekkie, a dodatki można dobrać tak, że nawet alergik znajdzie coś dla siebie. Tradycyjne ...
admin
10960 wyświetleń
0
polubień
lip 30, 2014
Udostępnij
Czarny ryż, nie dość, że wyjątkowo zdrowy jest bardzo dekoracyjny. Pięknie prezentuje się na z kolorowymi warzywami, a zwłaszcza z żółtą cukinią, czerwoną papryką i zieloną natką pietruszki. W tym prz ...
admin
7530 wyświetleń
0
polubień
lip 24, 2014
Udostępnij
Czy wiecie, że bezglutenowe kruche ciasto na tartę można zrobić z kaszy jaglanej? Jest ona naturalnie kleista, więc niepotrzebne jest jajko. Poza tym kasza jaglana świetnie stabilizuje farsz warzywny ...
admin
27084 wyświetleń
0
polubień
mar 28, 2014
Udostępnij
Ziarno quinoa (komosy ryżowej) jest bardzo zdrowe. Poleca się je szczególnie osobom na diecie bezmlecznej i bezglutenowej, gdyż zawiera dużo wapnia oraz innych składników odżywczych, które wzmacniają ...
admin
12445 wyświetleń
0
polubień
mar 19, 2014
Udostępnij
Majonez bez jajek? Można go kupić w tym sklepie, ale dlaczego by nie pokusić się o przygotowanie wegańskiego majonezu w domu? Nie jest to trudne zadanie, a efekt końcowy, jego smak i satysfakcja z prz ...
admin
7696 wyświetleń
0
polubień
mar 19, 2014
Udostępnij
Sos beszamelowy tradycyjnie składa się z mąki, masła i mleka. Dla osób na diecie bezmlecznej i bezglutenowej jest to produkt całkowicie zakazany. Dlatego też przedstawiamy alternatywny sos, idealny do ...
admin
46385 wyświetleń
0
polubień
mar 12, 2014
Udostępnij