Kategoria : Kuchnia alergika

Alergia od kuchni. Osoby z nietolerancją i alergią pokarmową (np celiakią) muszą nauczyć się gotować „od nowa”. Oprócz bazy przepisów znajdziesz tu porady dotyczące zakupów i dostosowania kuchni do potrzeb osób na diecie.

Kapusta z jabłkami (bez octu, glutenu)

Proponujemy Wam dzisiaj inny sposób na gotowaną kapustę. Nie wszyscy bowiem mogą ją jeść doprawioną cytryną, octem czy pomidorami. Kapusta z jabłkami może także zastąpić kiszoną, która zawiera bardzo ...

Kokosowe ptasie mleczko (bez mleka, jajek)

Nasze kolejne eksperymentowanie zakończyło się sukcesem. Powstała niezwykle smaczna alternatywa lubianego deseru – kokosowe ptasie mleczko. Można je kroić na kawałki lub podawać w pucharkach. Za ...

Bułeczki dyniowe (bez glutenu, mleka, jajek, soi)

Dynię można wykorzystać również do pieczywa. Zrobiliśmy dla Was drożdżowe bułeczki dyniowe, które są pyszne i lekko słodkie w smaku. Świetnie smakują z domową konfiturą lub miodem. Polecamy na śniadan ...

Koktajl owocowy z jarmużem (bez mleka, soi)

Jesienią często spada nam odporność. Warto więc się wzmocnić dużą ilością warzyw i owoców. Przygotowaliśmy dla Was propozycję – koktajl owocowy z jarmużem, który jest smaczny i dostarczy nam pot ...